Om Hallins

På Hallins Verkstäder har vi i snart 100 år arbetat med att tillverka och utveckla ett brett sortiment produkter i aluminium, stål och rostfritt. Plåtbearbetning har alltid varit en röd tråd i företagets tillverkning och sedan 1950-talet har vi specialiserat oss på rostfri produktion. Idag är vi en toppmodern verkstadsindustri med ca 80 anställda och en omsättning på ca 100 miljoner kronor.

AB Hallins Verkstäder grundades av Fritz Hjalmar Hallin i Stockholm 1922. Tre generationer senare ägs och drivs företaget fortfarande av familjen Hallin, nu med Tommy och Christer i spetsen. Under 60-talet flyttade företaget till Ödeshög där huvuddelen av verksamheten fortfarande finns kvar. Förutom verksamheten i Ödeshög har vi även sedan 2017 även ett dotterbolag i Tjeckien med 10 anställda.

Vårt mål och vision är att vara en ledande leverantör inom alla våra verksamhetsområden och med kvalitet i toppklass på allt vi gör. Vi är professionella och pålitliga samt jobbar långsiktigt i alla våra kundrelationer.

Verksamheten är uppdelad i tre affärsområden:

  • Storkök – Vi tillverkar ett brett sortiment av produkter till professionella kök, främst våra egentillverkade serveringsvagnar, värmehällar och mattransportutrustning från varumärket Temptainer. Dessa egentillverkade produkter kompletterar vi med en rad produkter med starka varumärken som professionella mikrougnar från Samsung, alla maskiner för ett professionellt kök från Zanussi etc. Idag kan vi leverera allt som behövs till ett professionellt kök i en och samma leverans.
  • Lyftvagnar – Vi tillverkar en komplett serie mobila och uppladdningsbara lyftvagnar samt lyfttillbehör med en lyftkapacitet på 50 till 250 kg. Dessa lyftvagnar säljs under de två varumärkena Newton och Reflex.
  • Industri – Här jobbar vi främst mot kunder inom läkemedelsindustrin, medicinteknik samt livsmedelsindustri. En gemensam nämnare för dessa är att de är kunder med högt ställda krav på kvalitet, kvalificerat hantverk, hög finish och produktionsteknik. Projekten sträcker sig från kvalificerade rostfria produkter till komplexa systemuppdrag med mekatronik. GMP (Good Manufacturing Practice), ISO 9001 och ISO14001 är självklarheter och väl implementerade i den dagliga verksamheten.

Verksamheten och produkterna presenteras mer i detalj på övriga sidor på webben.

Vår värdegrund – driver kundnytta och framgång


I snart 100 år har vi på Hallins Group varit en pålitlig och erfaren partner för våra kunder. Företagets resa har präglats av vår värdegrund, som både formar vår vardag, och driver oss mot ständig förbättring. Hallins värdegrund består av fyra grundpelare: Engagemang, Kvalitet, Utveckling och Trygghet.

Engagemang hos Hallins innebär att vi är helt närvarande i varje projekt. Genom att vara lyhörda, prestigelösa och uppmuntrande, vill vi lösa problem på ett sätt som överträffar förväntningarna. Varje kundkontakt är en möjlighet att visa hur mycket vi bryr oss – inte bara om vårt arbete, utan också om våra kunders framgång.

Kvalitet är kärnan i Hallins. Vi levererar inte bara det vi lovar; vi strävar efter att inkludera och kommunicera på ett sätt som skapar värde. Genom att arbeta med konstruktiv feedback och beröm garanterar att vi ständigt höjer standarden för vad som är möjligt.

Utveckling står i centrum för vår framgång. Genom att våga prova nya idéer, ställa frågor och vara öppna för nya intryck, skapar vi en miljö där både våra medarbetare och kunder kontinuerligt växer och utvecklas.

Trygghet skapas genom ärlighet och respekt. Vi behandlar varandra och våra kunder med omsorg, och genom att alltid hålla det vi lovar, skapar vi en grund av förtroende och stabilitet.

På Hallins Group arbetar vi tillsammans för att uppnå dessa värderingar i vårt dagliga arbete. Genom respektfulla och genomtänkta handlingar, arbetar vi mot våra gemensamma mål och framgångar, både för oss och för våra kunder.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med en av våra säljare? Fyll i och skicka formuläret så hör vi av oss inom kort via telefon eller e-post. Tack för visat intresse!